Lahden kv ja samalla Siirin ensimmäiset missikisat lähestyvät.  Jännitys alkaa pikkuhiljaa kutkutella mukavasti. Ensi sunnuntaina olisi tarkoitus käydä vielä mätsärissä hakemassa viime hetken treenit ennen oikeaa koitosta. Aiemmissa mätsäreissä käytös on ollut vaihtelevaa. Välillä Siiri on ihan pro ja välillä taas pomppii kuin kenguru juostessa ja väistelee tuomaria. Tyttö haluaa pitää emäntää jännityksessä. Koskaan ei tiedä etukäteen millä tuulella neiti on. Olen ilmoittanut Siirin myös Kouvolan ryhmikseen 13.11. sekä Messariin kummalekin päivälle. Todennäköisesti mennään myös Tampereen ryhmikseen itsenäisyyspäivänä. Luvassa on siis oikein kunnon näyttelyputki loppuvuodelle.

Siirin alkusyksyn silmä- ja korvatulehdus voitettiin ahkeralla lääkityksellä ja onneksi silmävaiva ei ole palannut vaikka lääkäri arveli että saattaa uusiutua herkästi kuurin loputtua. Siiri on muutenkin palautunut takaisin omaksi itsekseen. Pari kuukautta juoksun jälkeen kestänyt rauhallisuus ja seesteisyys ei ollukaan aikuistumista vaan todennäköisesti Siiriäistä vaivasi lievä valeraskaus. Mitään pahaa masennusta sillä ei onneksi ollut mutta luonne muuttui selvästi rauhallisemmaksi ja kaikesta tekemisestä puuttui se viimeinen terä. Nyt neiti on onneksi taas oma vauhdikas itsensä.

Iitu on viettänyt jalkadiagnoosin jälkeen rauhaisaa kotikoiran elämää. Alkuun vaikutti siltä että liikunnan rauhoittaminen ja cartrophen ruiskeet eivät juurikaan auttaneet Iitua vaan ontumista oli lähes aina levon jälkeen. Harkitsin jo ottavani yhteyttä lääkäriin pyytääkseni kipulääketä Iitulle. Nyt tilanne on viimeisen viikon kahden sisällä mennyt huomattavasti parempaan suuntaan. Uskon että apu on löytynyt glukosamiinista ja lohiöljystä joita Iitu on nyt posinut reilun kuukauden. Iitu on kuin eri koira. Tällä hetkellä jalka kestää kovempaankin rasitusta aika hyvin. Muutama viikko sitten lyhyet hihnalenkitkin aiheuttivat ontumista. Tietenkään Iitua ei tieten tahtoen rasiteta mutta esim. mökillä sen riekkumista on aika vaikea rajoittaa. Iitu on muutenkin paljon pirteämpi ja leikkisämpi. Iltaisin se aina tyhjentää lelukorin ja riehuu lelujen kanssa itsekseen tai Siirin kanssa. Tätä se ei ole harrastanut pitkään aikaan. Ehkä kivut ovat aikaisemmin vähentäneet leikki-intoa. Ihanaa ollut huomata tämä muutos Iitussa.