Jaahas, jospa yrittäisi tännekin rustata jotain pitkästä aikaa. Viime aikoina on ollut niin paljon kaikkea että blogi on jäänyt täysin paitsioon. Kaikki vapaa-aika on oikeastaan mennyt agilityn parissa. Neljänä iltana viikosta on treenit ja siihen päälle kisoja viikonloppuisin. Jos en ole ollut itse kisaamassa niin olen ollut omissa kisoissa töissä tai muita yhdistyksen asioita hoitamassa.

Iitun kanssa treenit alkaa olemaan aika rasittavia nyt kun on ollut lämpimämpiä ja aurinkoisempia kelejä. Iitun kun menee heti ihan veteläksi kun lämpötila nousee yli kymmenen asteen. Luultavasti tullaan treenaamaan kesällä selvästi vähemmän ja pidetään kunnon taukokin jossain kohtaa. Iitulla on ekat kakkosten kisat helatorstaina Ojangossa ja lisäksi kisataan Kirkkonummella la ja su. Sitten taitaa meidän kisat jäädä tauolle ja palataan kisakentille sitten syksyllä ja talvella kun on taas viileämpää.

Siiri on parhaillaan kahdella eri alkeiskurssilla. Sera ja Saaga perrojen emäntä Sanna vetää enimmäkseen vesikoirista kootuvalle porukalle alkeiskurssin ja sen lisäksi ollaan Siirin kanssa mukana oman seuran alkeiskoulutuksessa. Oman seuran koulutus ei olekaan ihan perinteinen alkeiskurssi vaan siellä perehdytään pohjatyöhön perusteellisesti mikä on ihan loistojuttu. Näin alkuun ollan keskitytty lähinnä lihashuoltoon sekä kontaktien opetteluun. Sitä varten meillä on itse kyhätyt kontakti- ja tasapainolaudat joiden avulla pystytään treenaamaan paljon kotona. Ideana on siis opettaa koiralle ensin pomminvarmaksi 2on2off asento pelkällä laudalla ja vasta sen jälkeen aletaan tekemään koko estettä. Kotiläksyjä ollaan tehty melkein päivittäin ja ihan hienosti Siiri on jo homman hokannut.

Siiristä on tullut viime aikoina ihan sekopää agilitykentällä. Se hyppii ja räyhää kuin raivohullu kun se pääsee liitämään. Neiti on ruvennut myös napsimaan mua ihan kunnolla kun kuumenee niin kovin. Nahka on aina mustelmilla treenien jälkeen. Mutta on se ihanaa treenata koiran kanssa jolla on palava into tehdä hommia. Samanlainen intopinto räyhäpäyhä tuo on niin kuin Pojukin oli. Mutta onneksi se on vain Siirin agilitypersoona ja koti-Siiri onkin sitten ihanan kiltti ja rauhallinen.