Oli aika hitsin pienestä kiinni ettei noustu kakkosiin eilen Porvoon kisoissa. Kisaolosuhteet oli aika hikiset kun mittari näytti varjossa 25 astetta ja mietin että mitenköhän Poju mahtaa jaksaa. Se kun menee treeneissä kuumalla säällä tosi nopeesti veteläksi. Onneksi kisapaikan lähellä oli ranta ja käytin Pojun uimassa lämmittelylenkin lomassa. Se viilensi mukavasti. Onnistuttiin myös saamaan kisapaikalla kiva varjopaikka mihin majottauduttiin joten ei se lämpötila loppujenlopuksi menoa haitannut. Toki meno radalla ei ollut niin nopeaa kun viileämmällä säällä.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata joka käytiin nurmikentällä. Esa Muotka oli kehitellyt meille kunnon putkikieputusradan. Putkia mentiin edestakas moneen kertaan kaikenkaikkiaan yhdeksään kertaan. Mikäs sen mukavampi putkihullulle koiralle. Kepeille tultiin tosi hankalasta kulmasta mutta se saatiin käsiavulla onnistumaan. Ihan kiva rata ja onnistuttiin siis tekemään puhdas rata ja saatiin meidän toinen nousunolla. Aika oli -7,63 ja sijoitus neljäs. Koiria maxiykkösissä oli yli 60 ja nollia taisi tulla kahdeksan.

Toinen rata oli Allan Mattsonin agilityrata joka käytiin varjoisalla hiekkakentällä eli olosuhteet olivat hyvät. Rata oli ihan perusrata, ei mitenkään vaikea paria kohtaa lukuunottamatta. Keinu meni eilen tosi kökösti, jouduin oikein houkuttelemaan Pojun tekemään kainun loppuun kun se jäi hiipimään puoliväliin. Poju teki vähän aikaa sitten treeneissä lentokeinun ja nyt keinu on taas pelottava juttu. No jokatapauksessa tehtiin ihan puhdasta rataa mutta tuomari oli sitä mieltä että Poju hyppäsi puomin ylösmenokontaktin yli ja antoi siitä vitosen. Omasta mielestäni Poju otti kontaktin, tosin eihän siinä ehdi itse kunnolla katsomaan. Mutta katselin vielä videota isolta ruudulta illalla kotona ja en kyllä suoraansanottuna ymmärrä mistä hyvästä se vitonen tuli. Mun näkökyvyllä kontaktivirhettä ei tullut mutta ehkä mä oon sitten sokea. No, ei auta urputtaa vaan jatketaan vikan nollan metsästystä. Kai se sieltä joskus tulee kun on tullakseen. Radalta siis 5 virhepistettä ja aika -3,52.

Onneksi kisoissa oli kuitenkin portugeesimenestystä kun Saaga neitonen sai viimeisen nollan ykkösistä ja liiteli kakkosluokkaan hienolla suorituksella. Onnea onnea kovasti ja menestystä kakkosluokan radoille! Ja kiitos Jaanalle taas juttuseurasta ja kuvausavusta. Videot laitan esille kunhan ehdin.