Pojun ruumiinavaustulokset tulivat. Neljä kuukautta niitä jo odotettiinkin. Raportti oli useamman sivun mittainen selostus joten laitan tänne vain patologieläinlääkärin loppuarvion joka oli seuraavanlainen: 

Koiralle suoritetun ruumiinavauksen päälöydöksinä ovat useassa kohdassa elimistöä todetut voimakkaat hemorrhagia (verenvuoto) sekä/tai ödeema (pöhö).

Koiran kuolinsyynä on sydän-verenkierron pettäminen hypovoleemisen (veren epänormaalin pieni tilavuus) shokin seurauksena. Hypovoleemiseen shokkiin on johtanut veren/nesteen siirtyminen verenkierrosta ympäröiviin kudoksiin aiheuttaen näiden avauksessa todetun voimakkaan hemorragian (verenvuodon) ja/tai ödeeman (pöhön). Veren ja/tai nesteen siirtymiseen verenkierrosta kudoksiin on johtanut verisuonien endoteelivaurio, josta on seurannut suonien läpäisevyyden lisääntyminen. Verenkierrossa olevan nestemäärän vähentyminen on johtanut verimäärän vähenemiseen (hypptonia, verenpaineen aleneminen) kautta akuuttiin verenkierron pettämiseen ja elintärkeiden elimien perfuusion vähenemiseen ja sitä kautta kudoshypoksiaan ja tästä histologisestikin todettaviin kudosten soluvaurioihin.

Kyyn myrkyn tiedetään auheuttavan endoteelivaurioita kuvatunlaisine seurauksineen sekä häiriöitä veren hyytymisessä, lisäten siten myös verenvuototaipumusta.