Viimeiset kaksi ja puoli viikkoa on mennyt kesälomaillessa. Reissussa ollaan oltu melkein koko ajan. Ensin viikko mökillä ja sitten viikonlopuksi agirotuun Nastolaan. Sen jälkeen pari päivää kotona pyykkiä pesten ja sitten taas mökille. Eilen palattiin kaupunkiin mutta ei varmasti viihdytä paria päivää pidempään vaan suunnistetaan takaisin maalle loppuloman ajaksi. Siellä on sekä ihmisillä että koirilla mukavampaa.

Koirat ovat maalla viihtyneet paria sadepäivää lukuunottamatta aamusta iltaan ulkona ja uimista on harrastettu joka päivä. Poju pääsi myös tutustumaan sukelluksen saloihin kun se pöljä hyppäsi veneestä kesken soutureissun. Pieni vesikoira vajosi pinnan alle kuin kivi mutta pulpahti nopeasti korkin lailla pintaan ja ui tyynesti rantaan (onneksi oltiin aika lähellä rantaa). Poju rupesi vaan muina miehinä haistelemaan ja merkkailemaan päästyään kuivalle maalle ja oli niin kuin mitään erikoisempaa olisi tapahtunut. Ilmeisesti kaveri ei siis pahemmin pelästynyt. Iitu sen sijaan lähti taas jälleen kerran jahtaamaan vedessä uiskentelevaa sorsapesuetta. Pikkuiset poikaset uivat henkensä edestä karkuun Iitu kintereillä kunnes emosorsa poltti päreensä ja teki kaksi hyökkäystä Iitua päin. Se riitti ja Iitu ui nolona takaisin rantaan. Toivottavasti otti opikseen ja jättää vesilintujen jahtaukset sikseen.

Agirodussa oltiin siis heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ja siellä kisattiin perjantaina kahden startin verran ja sunnuntaina oltiin mukana portugeesijoukkue Merijellonissa. Perjantain eka kisa meni plörinäksi. Poju ohitti esteen ja hyppäsi sen väärään suuntaan joten tuloksena HYL. Loppuradasta Poju ohitti saman esteen vielä uudelleen, omituista. Toinen rata oli tosi helppo mutta rimat maksimikorkeudella. Tältä radalta tuloksena 5 koska Poju hyppäsi A:n alastulokontaktin yli mitä se ei ole milloinkaan ennen tehnyt, ei kisoissa eikä treeneissä. Ihan oma moka kun rupesin hätäilemään liikaa. Ei siis noustu kakkosiin vielä. Lauantaina vietettiin Laurin toivomuksesta agilityvapaa päivä ja käytiin parin tunnin Vesijärviristeilyllä. Oli pikkaen kylmä reissu kun saatiin kunnia tehdä matkaa keulakannella pohjoistuulen tuiverruksessa. Koirien kanssa ei oltu tervetulleita sisätiloihin. Iltapäivällä tutustuttiin Lahden kaupunkiin jalkaisin. Sunnuntaina oli joukkuekisan vuoro. Merijellonat kiitelivät innoissaan mutta eivät tehneet puhtaita ratoja ja sijoitus oli 30. yli 60 porukan joukosta. Hauskaa hommaahan se oli joka tapauksessa.

Pojulla ei jostain syystä ollut koko viikonlopun aikana paras mahdollinen vire päällä. Kyllähän se innoissaan oli ja tapansa mukaan sai hyppy pomppu räksytys raivarit aina ennen lähtöä mutta oli sitten radalla normaalia hitaampi. Ehkä se viikon mökkeily ennen kisoja ja lämmin ilma pistivät vähän veteläksi. Sunnuntaina alkoi varmasti reissuviikonloppukin jo painaa. Agirodun jälkeen ei ollakaan treenattu liitoa ollenkaan eikä treenatakaan ennen kun vasta elokuun alussa eli meille tulee mukava neljän viikon tauko. Halusin tarkoituksella pitää muutaman viikon totaalitauon joka tulee varmasti ihan tarpeeseen. Houkuttaisi mennä elokuun alussa Järvenpään kisoihin. Ei vaan välttämättä kovin järkevää mennä monen viikon tauon jälkeen suoraan kisoihin. Katteellaan kattellaan.....

Anulle ja Samille vielä kiitos seurasta ja tarjoiluista Agirodussa. Oli kiva nähdä teitä ja hauvoja. Pojukin näytti nauttivan erityisesti Mindin ja Memmun seurasta. Oli mukavaa nähdä myös Vili-veikkaa ja Miljaa. Eiköhän me ensi vuonnakin pistetä sukulaisjoukkue kasaan.