Oltiin lauantaina treenailemassa tokoa. Tällä kertaa Iitukin pääsi mukaan.

Ensin treenailtiin Pojun kanssa. Tällä kertaa otettiin kaikkea vähän.

Paikallaolo tuotti tällä kertaa ongelmia kun pikkuherra päätti vähän välistä hiipiä mamman luokse. Täytyy siis vaan lyhentää matkaa ja aikaa.

Seuraamisessa keskityttiin lähinnä käännöksiin mitkä alkaa menemään ihan kivasti vaikka namiapua kyllä tarvitaan vielä varsinkin käännöksessä vasempaan ja täyskäännöksessä. Olen päättänyt opettaa Pojulle täyskäännöksen itselle ihan uudella tyylillä eli niin että itse käännyn vasempaan ja koira pysyy vierellä koko ajan eikä siis kierrä selän takaa. Saa nähdä mitä siitä tulee....Otettiin myös pari pidmpää pätkää seuraamista. Kontakti oli ihan hyvä mutta seuraaminen saisi olla tiiviimpää. Poju jotenkin varoo mun jalkoja ja vetäytyy turhan kauas aika ajoin.

Liikkestä maahanmeno alkaa menemään tosi kivasti. Poju syöksyy maahan vauhdilla ja osaa jäädä odottamaan siihen hienosti. Lopussa kylläkin ennakoi istumaan nousemista herkästi.

Liikkeestä sisomaan jääminen onnistuu kun pysäytän Pojun kädellä lätkäsen namin sille suuhun. Osaa jo jäädä odottamaan mutta kun tulen sen vierelle, se saattaa hieman liikkua ja taas ennakoi perusasentoa.

Luoksetulossa on vauhtia ihan kivasti. Sinulle tulossa vain en ole saanut käsiapua täysin pois. Tähän ongelmaan täytyy miettiä joku uusi kikka koska tätä on hinkattu jo niin kauan että metodeissa näyttää olevan jotain vialla. Toinen ongelma on käden pureminen sivulle tulon yhteydessä. Auts...

Hyppyäkin treenattiin vähän. Hyvinhän se hyppää kun kädellä näyttää...Täytyy varmaan kokeilla samaa taktiikkaa kun Iitun kanssa että saan käsiavun pois. Lelu esteen toiselle puolella odottamaan niin eiköhän se hyppy siitä lähde sujumaan.

Sitten oli Iitun vuoro.

Kokeilin ensimmäistä kertaa piilossa paikallaoloa kodin ulkopuolella. En ottanut aluksi kuin minuutin verran koska oltiin uudessa hallissa ja uusien koirien keskellä. Hyvin se meni ja Iitu nökötti kiltisti paikallaan vaikka katosin näkymättömiin.

Nouto alkaa sujumaan ihan ok. Noutaa todella nätisti ja innokkaasti kapulan. Ei pure vaan kiikuttaa kiltisti sen minulle. Sivulle saakka ei osaa vielä tuoda vaan tuo sen mun eteen ja siinä pyydän kapulan itselle. Jos pyytäisin sen sivulle niin varmasti sylkäisisi kapulan lattialle. Siispä lisää pitoharjoituksia.

Käukokäskyt toimii metrin päästä hyvin mutta viiden metrin päästä ei. Ongelmana ei ole eteneminen vaan se että joudun antamaan monta käskyä jos olen liian kaukana. Harjoittelua..

Luoksetulon pysäytystä kokeiltiin pallon kanssa. Iitu pysähtyi niin noeasti kun pystyi. Pysäytyksestä ei Iitun kanssa varmasti koskaan saada salamannopeaa. Täytyy vain katsoa ettei luoksetulot hidastu kun Iitu rupeaa ennakoimaan.

Hyppy menee muuten hyvin mutta Iitu menee esteen takana liian sivuun istumaan ja takaisinpäin hyppääminen muuttuukin äkkiä esteen kiertämiseksi. Alokkaan hypyssä en viitsinyt asiaa korjata koska ei vaikuta pisteisiin missä kohti esteen toisella puolella koira seisoo ja se kostautuu nyt kun pitäisi saada avoimessa koira hyppäämään takaisinkin.

Tällaista treeniä tällä kertaa.