Laiskuus on iskenyt jälleen ja blogia on tullut päivitettyä ihan liian harvoin. Tosin eipä tässä  mitään kovin imeitä ole tapahtunutkaan.

Iitulla alkoi ohjatut treenit kesätauon jälkeen viime viikolla ja treenit menikin tosi kivasti. Tosin vielä on vähän liian kuuma Iitulle mutta kyllä sen kanssa jo treenata pystyy. Heinäkuussa käytiin hakemassa kaksi hyllyä HAU Openista 30 asteen helteessä mutta muuten ollaan oltu kisatauolla ja odotellaan syksyn viileitä kelejä. Sitten lähdetään taas kisakentille. Kolmosiin pitäisi päästä talven aikana.

Siirin alkeiskoulutuksessa ei ollutkaan kesätaukoa mutta meille tuli Siirin juoksujen ja meidän kesälomareissujen takia neljän viikon tauko mikä teki varmasti itse kullekin hyvää. Nyt ollaan taas treenailtu pari viikkoa ahkerasti.

Liikuntaa ollaan harrastettu tänä kesänä pääasiassa uinnin muodossa. Lenkkeilystä ei ole tullut mitään kovilla helteillä joten koirat ovat käyneet pitkien lenkkien sijaan ahkerasti uimassa. Onneksi uintipaikka löytyy kodin läheltä ja lämpimimpinä viikkoina ollaan käyty päivittäin plutaamassa. Ja mökillähän nuo melkein asuvat järvessä. Iitulle varsinkin on kehkeytynyt uimisesta melkeinpä pakkomielle. Se ei malttaisi lopettaa millään vaan jatkaisi loputtomiin jos vaan antaisi.

Uimisen ja pentukarvan irtoamisen johdosta Siirin turkki alkaa olla melko työläs. Pestä ja harjata saa aiempaa ahkerammin ja silti karva tuppaa takkuuntumaan. Turkia ollaan kasvatettu nyt 4,5kk ja se alkaa olemaan jo aika hyvässä mitassa. Siirin turkki tuntuu kasvavan todella nopeasti ainakin Pojuun verrattuna. Muutama kuukausi vielä ja ollaan jo valmiita näytelmiin. Mielenkiinnolla jo odotan mitä tuomarit meidän pikkurääpäleestä sanoo.

Luulen että Siirillä taitaa olla parhaillaan jonkin asteinen valeraskaus päällä. Jo juoksun aikana sen nisät turposivat isoiksi ja huomasin että se oli normaalia äksymmällä tuulella. Ei muuten mutta Iitun kanssa jos leikit menivät vähän rajummiksi niin Siirillä meni herne nekkuun aika herkästi. Juoksun loppumisesta on nyt kolme viikkoa ja nisät ovat edelleen hyvin pulleat, ruoka ei oikein maistu ja muutenkin tytsy on hyvin rauhallisen oloinen. Toivotaan ettei mene tämän pahemmaksi.