Ei me sitte kumminkaan lähdettu epiksiin viikko sitten vaikka olin niin suunnitellut. Pihatalkoot osui samalle päivälle enkä sitten kumminkaan kehdannut jäädä sieltä pois. Neljän viikon päästä olis seuraava mahdollisuus lähteä mölleihin kokeilemaan. Katotaan minkä tekosyyn silloin keksin kun en taaskaan uskalla lähteä. No ei vais, puhuttiin jos alustavasti seurakaverin kanssa et lähettäis ehkä yhdessä.

Hallitreenit on pyörineet jo kohta kaksi kuukautta. On se vaan kivaa treenata valoisassa ja lämpimässä sisähallissa kun ulkona sataa vettä ja on pimeää. Ainoa huono puoli siinä on se että treeniaikaa on niin rajallisesti. Tunti treeniaikaa kerran viikossa jaettuna 4-5 koiralle tuntuu välillä harmittavaisen lyhyeltä varsinkin jos rata on sellainen ettei pääse odotellessa treenaamaan yksittäisiä esteitä. Mutta onneksi on sitten lisäksi näitä "ylimääräisiä" viikonloppukoulutuksia noin kerran kuussa. Ja aina jonkun tosi pätevän kouluttajan vetämänä. Ollaan nyt Pojun kanssa kisatavoitteellisten ryhmässä eli tavoitteena siis lähteä kisoihin tulevan talvikauden aikana. Oon vähän kattelut sillä silmällä alkuvuoden kisoja että ehkä lähdetään kokeilemaan. Tai katsotaan nyt miten kehitytään.

Eilen oltiin Pojun kanssa Jaakko Suoknuutin koulutuksessa. Aikaa oli kaksi tuntia ja ryhmässä neljä koiraa eli aikaa oli sinänsä ihan hyvin. Kaveri kuitenkin tykkäsi puhua ja lähes puolet ajasta meni alkuhöpinöihin. Ei siinä mitään koska hää puhui täyttä asiaa ja ainakin itse sain paljon ajattelemisen aihetta. Itse rata ei ollut mikään älyttömän vaikea niin kuin olin etukäteen pelännyt. Olihan siinä kinkkisiä kohtia ja niitä sitten hinkattiin ja mentiin rataa palasissa läpi. Ei ehditty Pojun kanssa käymään edes koko rataa läpi. Jaakko manasi valssauksen alimpaan maanrakoon ja itse oon aikalailla samaa mieltä. Sitä vaan tulee väännettyä väkisin joka paikkaan kun ei muutakaan osaa. Kyllähän se jossain kohdin toimii hyvin mutta monessa paikassa joku muu ohjaus on miljoona kertaa toimivampi ja nopeampi. Keskityttiin eilen aika lailla valssin sijaan sylkkäreiden ja takaaleikkauksen harjoitteluun. Ensin yhden esteen kanssa ja sitten radalla. Kyllä ne loppujenlopuksi ihan ok menivätkin. Jaakko halusi koulutuksessaan painottaa nimenomaan koiran motivointia, palkkaamista ja sitä että kentällä on tarkoitus pitää hauskaa koiran kanssa eikä mitään muuta. Siitä se paasasi meille antaumuksella. Eikä se meitä Pojun kanssa täysin tyrmännyt vaan sanoi että ihan hyvin meillä meni ja että palkkaus oli kunnossa ja Poju tekee innolla hommia ja meidän suhde näyttäisi olevan kunnossa. Eli siis peruslähtökohdat pitäisi olla ihan kunnossa.