Nyt on viikon lääkekuuri ohi ja Pojun jalka kestää taas kävelemistä ja juoksemista. Jonkinasteista ontumista ja kankeutta on esiintynyt pariin otteeseen mutta tilanne on siis huomattavasti parempi kuin viikko sitten. Ollaan jo tehty ihan normaaleja lenkkejäkin kun Pojulta meinas ruveta pikkuhiljaa käpy palamaan kun oltiin muutamia päiviä vain hissuteltu. Mitään kamalaa riekkumista en ole sallinut ja agility on luonnollisesti ollut tauolla kokonaan. Ensi tiistaina mennään vielä ortopedin juttusille ja Pojun jalka tutkitaan vielä kertaalleen ammattilaisen käsin ja samalla kuvataan lonkat, kyynärät ja jos tarvetta niin selkä. Pakko tutkituttaa koiruus kunnolla ennen kun uskaltaa jatkaa liitoilua. Jalka oli kuitenkin todella kipeä ja kun Pojukaan ei ihan pienestä valita niin...

Sitten tokokuulumisia pitkästä aikaa. Ollaan tokoiltu viimeaikoina säännöllisen epäsäännöllisesti ilman mitään tiukkoja ohjelmia ja tavoitteita. Avoimen liikkeitä lähinnä ollaan viilailtu kuntoon ja ne alkavat olla ihan kivalla mallilla muutamaa pikkujuttua ja paria vähän isompaa juttua lukuunottamatta. Täytyypä oikein kirjata tänne kaikki liikkeet ja niiden tilanteet yös niin pysyy itsekin paremmin kartalla:
 

Paikalla makuu piilossa: Tätä on harjoiteltu ihan liian vähän, paljon lisää treeniä tarvittaisiin. Pitäisi jostain saada paikallamakuuseen häiriöseuraa että saataisiin koemaista treeniä. Meille on kehkeytynyt paikallamakuuseen myös pienoinen ääntelyongelma, Poju aika herkästi alkaa haukkumaan kun menen piiloon. Siitä pitäis ehdottomasti päästä eroon, en vain oikein tiedä miten.

Seuraaminen: Meidän seuraamiseen oon tosi tyytyväinen tällä hetkellä. Pientä edistämistä on välillä mutta muuten ihan loistavaa seuraamista. Paikka on useimmiten hyvä, kontakti pysyy, käännökset on napakat ja perusasentoon pyllähdetään salamana.

Liikkeestä maahanmeno: Toimii hyvin, Poju rysäyttää maahan vauhdilla ja kestää hyvin takana käymisen.

Liikkeestä seisomaan jääminen: Tää oli hyvä vielä vähänaikaa sitten mutta jostain syystä Poju on unohtanut koko liikkeen. Mutta eiköhän se pienellä tehokuurilla taas muistu mieleen aika nopeasti. Silloin kun Poju vielä osasi tän liikkeen niin se oli tosi hyvä, pysähtyi kuin seinään. Takana käyminenkin sujui ihan hvyin mutta varmuutta tarvitaan siihen vielä lisää.

Luoksetulo: Pysäytys on viheessa. Takapalkalla ollaan treenattu ja sillä pysähdys on tosi nopea mutta joskus Poju tuppaa vähän ennakoimaan. Siispä enemmän läpijuoksuja pysäytysten sekaan.

Kaukokäskyt: Voisnpa melkein sanoa että täydelliset, hih. Viimeaikoina kaket on mennyt tosi hyvin, vaihtaa ekalla käskyllä ja pysyy prikuulleen paikallaan. 

Nouto: Mitäköhän tästäkin sanoisi... periaatteessa Poju osaa homman mutta silti vähän tökkii. Nouto nostattaa jostain syystä Pojun kierroksia tosi herkästi ja sen vuoksi esiintyy haukkumista kapulalle juostessa ja hieman pureskelua (ei kovin pahasti). Palauttaessa saisi tulla nopeammin (nyt ravaa jos en yllytä) ja perusasentoon tulo kapula suussa on vielä pikkasen hakusessa, useimminen menee ihan ok mutta sitä pitää kumminkin vielä reenata.

Hyppy: Ok, ei mitään kummempaa. Ainoa ongelma oikeastaan on tässäkin liikkeessä, yllätys yllätys: haukkuminen. Nää liikkeet missä Poju joutuu erkanemaan musta poispäin tuppaa kuumentamaan ihan liikaa ja hypyssäkin pitää välillä räkyttää mennen tullen ja palaten.

Liikkeet pystyy hiomaan kuntoon, siinä ei varmaan mitään isompia ongelmia ole, ne isommat ongelmat on ihan muualla. Tuo ylikuumeneminen ja haukkiminen pitäisi jollain konstilla saada kitkettyä pois. Että jos jollain on hyviä ideoita miten se onnistuu niin antaa tulla vaan. Ainakin kaksi asiaa olen itse keksinyt mitkä siihen vaikuttaa ja millä tilannetta saisi parannettua. Palkkauksen vähentäminen on toinen. Olen palkannut Pojua tosi paljon ja sen takia se tietysti myös vaatii sitä palkkaa paljon. Ja jos palkkaa ei kuuluu niin tunteet kuumenee. Eli palkkauksen vähentämistä pitää ruveta opettelemaan. Toinen juttu on se että mun pitää yrittää totuttaa Pojua siihen, että en vapauta sitä joka liikkeen välissä vaan että se pysyy perusasennossa liikkeiden välissä. Vapauttaminen nimittäin kuumetaa herran tunteita. Tavoitteena on että kokeissa en vapauttaisi Pojua ollenkaan liikeiden välissä vaan se nököttäisi kiltisti perusaseenossa liikeiden välissä.  Siinä onkin haatetta että ton vieteriukon saa käyttäytymään niin hillitysti.

Olishan se kiva jos ensi kesänä pääsis taas tokokokeisiin mutta katsotaan nyt miten me ollaan siihen mennessä edistytty tiettyjen asioiden suhteen. Siihen asti me jännätään muiden portugeesituttujen kisoja Hymy