Lauantaina suuntasimme sateisessa ja harmaassa kelissä kohti Kouvolan ryhmänäyttelyä.  Onneksi kävin viimetipassa perjantai-iltana ostamassa Siirille kurapuvun joten päästiin suhtkoht puhtaalla ja kuivalla turkilla näyttelypaikalle. 

Tuomari oli kovin tarkka ja perusteellinen minkä vuoksi aikataulut venyivät ja odottelu viileässä kasvihuoneessa alkoi jo välillä tylsistyttää. Portugeesikehä taisi alkaa n. tunnin arvoitua aikaa jäljessä. Onneksi paikanpäällä oli taas monta tuttua juttukaverina.

Odottelu kannatti sillä Siiri sai ERI:n ja oli junnuluokan 1. Narttuja oli kaikenkaikkiaan neljä (kaksi junnua ja kaksi nuorta) joista kaksi sai EH:n ja kaksi sai ERI:n. Uroksia oli kolme ja ne saivat kaikki EH:n. Paras narttu kehään mentiin siis kahden koiran voimalla, Siiri vastaan Nori. Tuomari sanoi lopuksi että hänen on todella vaikea tehdä eroa näiden kahden välillä ja laittoi sitten Norin ensimmäiseksi ja Siirin toiseksi. Siirin saldo siis JUN ERI/1 PN2 VARASERT. Ihan hirmu tyytyväinen olen tulokseen ja arvosteluun mutta Siirin huono käytös vähän harmittaa. Se ei halunnut taaskaan ravata kauniisti vaan koikkelehti kuin mikäkin ja hamuili hampaillaan reisiäni jatkuvasti. Myös tuomarin käsittelyä yritti väistellä aluksi. Onneksi tuomari kävi kopeloimassa useaan otteeseen ja alkujännityksen jälkeen kopeloinnitkin onnistui hyvin. Nori taasen esiintyi todella upeasti Sarin esittämänä joten oikeaan osoitteeseen meni voitto. Millä ihmeellä saisin Siirin esiintymään yhtä hienosti...

Tuula Savolaisen arvostelu Siiristä:

14kk. Tyypiltään erinomainen. Hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Oikealinjainen pää. Tummat silmät. Ikäisekseen tilava runko. Hyvä raajaluusto. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvät käpälät. Hyvin kannettu häntä. Suorat edestakaiset liikkeet. Sivuliikkeessä taka-askel hyvänpituinen, etuaskel vähän hätäinen. Hyvä karvanlaatu. Miellyttävä käytös.

Alla pari kuvaa, kuvaaja Jaana Siltanen