Mä alan pikkuhiljaa vaipumaan epätoivoon Pojun vatsaongelmien takia kun tuntuu ettei sille löydy millään sopivaa ruokaa. Pojun vatsa on toiminut pennusta asti aika huonosti. Se paskoo helposti 6-7 kertaa päivässä ja tuotos on yleensä melko epämääräistä löysää tahnaa missä saattaa joskus olla myös sulamatonta ruokaa seassa. Ja koira on laiha kun luuranko. Kylkiluut, selkäranka ja lantionluut vaan törröttää vaikka ukkeli syö kun hevonen. Nyt sen taas huomaa vielä paremmin kun ajalin Pojun kaljuksi toissapäivänä. Ollaan kokeiltu useita korkealaatuisia nappulamerkkejä mutta mikään ei ole sopinut sille.

Pari kuukautta sitten päätin että nyt loppui nappuloiden syönti ja rupesin kokkaamaan koirille ruuat itse. Koirut mussuttivat onnessaan erilaisista lihoista, viljoista ja kasviksista keitettyjä puuroja. Mutta eipä tuonut sekään ratkaisua Pojun vatsavaivoihin, tiheä sontiminen jatkui edelleen eikä vatsa pysynyt sen kovemmalla. Olenkin tullut siihen tulokseen että Poju on joko allerginen jollekin tai sitten sillä on joku muu imeytymishäiriö.

Nyt olen ottanut viimeisen oljenkorren käyttöön ja siirtänyt Pojun raakaruokinnalle. Lähdetään eliminaatiodieettityylillä liikkeelle eli Poju syö nyt vain ja ainoastaan raakaa kalkkunan ja broilerin lihaa ja jauhettua broiskun siipeä sekä salaatista, kesäkurpitsasta ja kurkusta tehtyä kasvissosetta. Öljyä ja merilevää sujautetaan joukkoon ja välillä piimää. Tällä dieetillä mennään muutama viikko ja mikäli vatsa toimii hyvin niin pikkuhiljaa rupean lisäämään yksitellen muita lihoja ja kasviksia. Hyvin tuo lihakasvismössö on pojalle maistunut joten toivotaan että saadaan sillä myös vatsa pelaamaan. Lisää raporttia luvassa lähiaikoina.